Salvador Fernández Capo, nou president de Ciment Català

El Consell Directiu de Ciment Català ha elegit Salvador Fernández Capo nou president en la seva reunió del mes de març. El nou dirigent de la patronal succeeix en el càrrec Àngel Cercós Casalé, que ha presidit l’entitat els darrers 6 anys. 

El nou president enceta el seu mandat amb un doble front d’objectius. D’una banda,  intensificar les relacions amb l’Administració per tal de promoure la inversió en infraestructures que han de mantenir i potenciar la competitivitat del país. Això  permetria, alhora, assegurar l’activitat i els llocs de treball de les fàbriques. Per un altre costat, millorar la competitivitat del sector, sobretot pel que fa a costos d’energia elèctrica i tèrmica (combustibles alternatius). Aquesta és una línia clau per evitar la deslocalització de la producció tot ajudant a construir una societat més sostenible i contribuint a la mitigació del canvi climàtic.

Nascut a Barcelona al 1962, Salvador Fernández Capo és llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona, i compta amb un postgrau (PDG) a l’IESE. La seva carrera professional ha estat vinculada des de 1988 a Grup Ciments Molins, on ha desenvolupat diferents funcions en els negocis del ciment i el formigó. Actualment ocupa el càrrec de Director General d’Operacions de Grup Ciments Molins, i anteriorment havia estat director general de Promsa.