Mateu Tersol, president d'ASINCA, ha estat escollit nou president de la FECOCAT en substitució de Sebastià Alegre. L'assemblea de la federació va aprovar la candidatura encapçalada per Tersol el passat 9 de març. A causa de la pandèmia, la sessió es va realitzar en format híbrid: alguns dels participants van intervenir a la seu del Gremi d'Àrids de Catalunya, i altres representants d'associacions i gremis federats ho van fer mitjançant connexió telemàtica.

Tersol acumula una àmplia experiència professional tant en el sector privat i el públic. Actualment és soci-director de l’empresa Master Plan. El juliol de 2020 va assumir la presidència d'ASINCA (Associació d’Empreses d’Enginyeria i Arquitectura de Catalunya), una entitat patronal que representa la pràctica totalitat del sector. Compta amb 62 empreses associades, amb un volum de més de 4.000 professionals, i és un sector del coneixement amb una component tecnològica molt important, que amb els seus projectes contribueix activament al desenvolupament del país.

Sebastià Alegre deixa la presidència de FECOCAT per la jubilació de la seva activitat professional. Va accedir a la presidència de la federació l'abril de 2016, com a president de la patronal del formigó ANEFHOP. La nova Junta Directiva també compta, com a secretari, Tomàs Blay, secretari general d'ASINCA des de l'any 2007. És llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona i màster en Economia i Direcció d'Empreses pel IESE.