El Gremi d'Àrids fa un acte de reconeixement a Sebastià Alegre

El Gremi d’Àrids de Catalunya, amb la col·laboració d’altres gremis i associacions, van organitzar el 13 de març un acte de reconeixement a Sebastià Alegre. Aquest es va fer al restaurant El Principal de l’Eixample i va reunir a una cinquantena de persones. Alegre ha estat un home cabdal en el món dels àrids. Entre altres responsabilitats, va ser secretari de l’entitat des de l’any 2005 i que, entre d’altres, va ser president de la Federación de Áridos.

L’organització de l’acte s’havia fet sense que l’homenatjat en tingués coneixement. Alegre, que recentment s’ha jubilat professionalment, va entrar al menjador privat on es va fer l’acte enmig d’un fort aplaudiment.

Josep Perxes, amics personal i company professional de Sebastià Alegre, va obrir l’acte repassant a través d’algunes anècdotes la trajectòria de l’homenatjat. Alegre va agrair l’homenatge recordant que sempre havia treballat amb compromís i amb l’ànim de no ofendre a ningú en la defensa dels seus posicionaments i idees. També va comentar la relació i algunes anècdotes viscudes amb els assistents.

UNA VIDA DEDICADA A L'ÀRID

Sebastià Alegre (Barcelona, 1950) és el 4t de 10 germans i el 15è de 56 cosins. L’avi patern va ser un reconegut empresari tèxtil i aligarca a Terrassa. El seu pare va ser advocat de l'Estat, president de FECSA i president d’UNESA, la patronal de les elèctriques espanyoles.

Alegre va encaminar les seves primeres passes professionals cap a l’àmbit educatiu, però aviat va desencantar-se del món acadèmic i, a principis dels anys 70, el seu pare va buscar-li un lloc de feines en unes filials d'àrids, formigó i prefabricats que havia comprat FECSA amb la idea d'entrar al negoci del ciment. Sebastià Alegre, que és enginyer, economista i advocat, va començar com a auditor però de seguida va encarregar-se de la gestió de manera provisional fins que el 1974 va ser nomenat director general de Betón Catalán, empresa que fabrica materials de construcció.

El 1980, Alegre va succeir Carles Sumarroca al capdavant de PIMEC. Entre el 1982 i el 1984, va ser conseller delegat del Correu Català, rotatiu que poc temps després va haver de tancar.

El 2011, la Federación de Áridos (FdA), que agrupava més de 700 empreses i 1100 centres d'extracció i tractament d'àrids a Espanya, va elegir Alegre com a president, càrrec que va compaginar amb el de secretari del Gremi d’Àrids de Catalunya, la vicepresidència del Gremi de Prefabricats de Formigó i Derivats del Ciment i la presidència de la delegació catalana de l'Associació do Fabricants de Formigó.

Alegre també va ser membre del comitè executiu de Foment del Treball i membre del Cercle d'Economia, i també va tenir una gran vocació política, que va portar-lo a ser regidor a Ajuntament de Barcelona amb Trias Fargas.